Over ons  /  Nieuws  /  Evenementen  /  Vacatures  /  VCA**     NL Nederlands  FR French   EN English (UK)

Tallgroup verwerft belang in producent antislipvellen

Endupack LogoTallgroup heeft recentelijk de overname afgerond van de Franse producent van antislipvellen Endupack uit Pont Authou. Tallgroup wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Tallpack International gevestigd in Geldermalsen, Tallpack België gevestigd in Oevel-Westerlo en Tallpack Bulgarije gevestigd in Stara Zagora en is actief op het gebied van Industrial Packaging Solutions.

Lees meer...

Krachtige aanpak Tallpack Service team in 2019

tallpack 1

Wordt geregeld! Ons team service Engineers geeft u een onbezorgd gevoel. 

Uw productiecontinuïteit is cruciaal. Dat begrijpen wij bij Tallpack International als geen ander. Met een op maat gemaakt servicecontract bespaart u tijd, onnodige risico’s en bovendien geld. U bent verzekerd van een onbezorgd gevoel. 

Onze service medewerkers zetten zich 24/7 in om onze relaties van de best mogelijke service te voorzien. Een goed onderhouden verpakkingslijn blijft in topconditie en heeft een betere maximale uptime. Een Tallpack service contract ondersteunt hier in. Onze service medewerkers zijn getraind om het beste uit de verpakkingslijnen te halen in deze. 

 

 

 

Lees meer...

Ladingzekering van producten op pallets strenger

Nieuwe Eumos-wetgeving stelt hogere eisen

logo eumosLadingzekerheid is een urgent thema voor fabrikanten. Dagelijks vinden ongelukken plaats door schuivende of afgevallen ladingen, of nog erger door kantelende vrachtwagens. Gevaarlijke werksituatie, imagoschade en hoge economische kosten zijn het resultaat.

Wat betekent dit voor u?
Als verlader was u tot mei 2018 verplicht om uw lading op grond van clausule 22 STVO zodanig te zekeren en vast te zetten dat deze niet kon omvallen, afvallen of wegglijden. Zelfs niet bij een noodstop of bij een plotselinge ontwijkende beweging. Bij de nieuwe EUMOS-norm 40509 ligt het accent anders. Daarin wordt gestreefd naar maximalisatie van de ladingzekerheid op een zo efficiënt mogelijk manier. Het maakt verladers én verpakkers verantwoordelijk voor de manier waarop de palletlading stabiel wordt uitgevoerd en gezekerd. Volgens de nieuwe wettelijke norm is de aanbieder van de lading verplicht om laadeenheden stabiel aan te bieden en zo nodig bewijs te leveren van deze stabiliteit. Het geeft de tertiaire verpakking van een pallet een geheel nieuwe status.

Lees meer...

Tallpack-lijn voor cohesief mineraalpoeder

Tallpack International heeft voor de Russian Mining Chemical Company een complete verpakkingslijn gerealiseerd voor een zeer licht, cohesief en slechtstromend mineraalpoeder. De lijn omvat een afzakmachine, zakken-flattener en -pers, robotpalletizer en een palletwikkelaar.

Dit mijnbouwbedrijf verwerkt het mineraal Brucite tot zeer fijne mineraalpoeders. Dit mineraalpoeder wordt o.a. toegepast in de landbouw, met name om grond te ontzuren. In de eerste fabriek, gebouwd in 2011, wordt het mineraalpoeder verpakt in bigbags. De markt breidde zich echter uit naar andere sectoren die het mineraalpoeder in handzamere hoeveelheden en in een veel fijnere variant gebruiken (toegepast als hulpmiddel in de waterzuivering, maar ook als vlamvertrager in kunststoffen en als grondstof voor composieten.) Dit leidde tot de bouw van een tweede fabriek, waar het mineraalpoeder niet meer wordt verpakt in bigbags, maar in ventielzakken (20 en 25 kg). De groei in afzetmogelijkheden rechtvaardigde de bouw van een derde productiefaciliteit in Vyazma, zo’n 200 kilometer westelijk van Moskou. RMCC ging voor deze fabriek op zoek naar een geschiktere technologie om het mineraalpoeder niet meer te verpakken in ventielzakken, maar in zakken volgens het FFS-principe (Form Fill Seal).

Lees meer...

Stick’n Grip gemakkelijke & effectieve toepassing voor Palletstabiliteit

Stickn Grip2Stick'n Grip bestaat uit een PET-drager van verschillende diktes (50 of 75 μm) met twee gecoate zijden.

De eerste zijde heeft een antisliplaag voorzien van anti-slip dots. Deze dots voorkomen het glijden van het product op de pallet zonder het gepalletiseerde product te beschadigen.

De tweede zijde is kleefstof, voorzien van een siliconefilm ter bescherming van de kleefstof.

Stick'N Grip kan op alle soorten materiaal worden gebruikt: de lijm is sterk genoeg om te binden aan onder meer hout, karton, plastic en metaal. De sterkte van deze lijm kan ook worden aangepast voor speciale toepassingen. De lijm wordt niet overgebracht naar het oppervlak en het anti-slip effect wordt niet nadelig beïnvloed door de tijd heen.

Lees meer...